HomeJedzenieJak zrobić kulki ryżowe jako dodatek do dania głównego: zaskocz swoją rodzinę...

Jak zrobić kulki ryżowe jako dodatek do dania głównego: zaskocz swoją rodzinę niezwykłą prezentacją

Ryż jest często uważany za jeden z najbardziej poszukiwanych dodatków, ponieważ jest łatwy w przygotowaniu..

Jednak płatki mają jeszcze jedną cechę: dobrze komponują się ze wszystkimi potrawami..

Ale czasami mamy dość zwykłej porcji dodatków.Czasami chcesz zaskoczyć członków rodziny lub gości, zauważa ekspertka kulinarna naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.

Jak zrobić kulki ryżowe jako dodatek do dania głównego

Przede wszystkim zaleca się dokładne wypłukanie samych płatków i umieszczenie ich w garnku z wodą.Na jedną część ryżu bierzemy dwie części wody, czyli w klasycznej proporcji.

Następnie dodaj sól i gotuj przez 20 minut, aż będzie całkowicie ugotowany.Dodaj kawałek masła i wymieszaj przystawkę.Weź folię spożywczą.Dodaj kilka dużych łyżek ryżu i uformuj z niego kulki.

Następnie wybierz danie do podania.Możesz zrobić piękne paski na talerzu, używając sosu sojowego, teriyaki, wasabi i innych ciekawych opcji.

Układamy kulki.

Dekorujemy je zieleniną.

Po udekorowaniu można odstawić na chwilę do lodówki, aby ustabilizować kształt.Ta porcja ryżu z pewnością nie pozostawi nikogo obojętnym.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře