Pomimo tego, że barszcz zawiera różne składniki w dużych ilościach, nie przeszkadza to w tym, że zupa czasami wychodzi zaskakująco przeciętnie..
Dlatego zawsze należy mieć na uwadze istotne możliwości poprawy smaku danej potrawy..
Szef kuchni Yulia Arkhipova, ekspert w dziedzinie gotowania dla naszego magazynu, opowiedziała o tym, jakie triki pomogą Ci osiągnąć to, czego chcesz.
Jak poprawić smak barszczu?
Pracuj nad bulionem
Jak się okazuje, najtrudniejszą częścią jest zrobienie porządnego bulionu.W tym przypadku sam barszcz okazuje się bogaty i aromatyczny.
Dlatego doświadczeni szefowie kuchni często wykorzystują różne rodzaje mięsa, aby poprawić jakość barszczu.
Minimalna ilość ziemniaków
Wiele osób dodaje za dużo ziemniaków, zapominając, że to „zatyka“ smak.Dlatego spróbuj wprowadzić mniej ziemniaków.
Nie zapomnij o zieleninie
Dzięki temu dodatkowi zupa będzie niezwykle apetyczna.Możesz dodać klasyczne warzywa – pietruszkę, koperek, zieloną cebulę.
Salo
To najważniejszy dodatek, który sprawi, że barszcz będzie doskonały.Produkt rozcieramy w moździerzu z ząbkami czosnku i dodajemy do gotowego barszczu.