HomeJedzenieJak zrobić chrupiące naleśniki z cukinii: Dodaj ten składnik do ciasta

Jak zrobić chrupiące naleśniki z cukinii: Dodaj ten składnik do ciasta

Niektórzy uwielbiają placki z cukinii właśnie ze względu na ich delikatną konsystencję.Ważne jest zachowanie proporcji, w przeciwnym razie albo się rozpłyną, albo będą ciężkie od nadmiaru mąki..

Ale możesz dodać tylko jeden składnik i wtedy naleśniki będą chrupiące..

Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, powiedziała nam, jak gotować.

Będziesz potrzebować:

cukinia – 2 szt.;
ziemniaki – 1 szt.;
jajka – 2 szt.;
mąka – 4 łyżki.l.;
olej roślinny do smażenia;
sól i przyprawy do smaku.

Jak gotować

1.Cukinię obierz, jeśli to konieczne, i usuń nasiona.Obierz ziemniaki i zetrzyj warzywa.

2.Do gotowej mieszanki dodaj jajka, przyprawy, sól i mąkę.

3.Zagniataj ciasto, aż będzie gładkie i smaż jak zwykle na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym.

Rzecz w tym, że dzięki skrobi ziemniaczanej ciasto jest gęstsze, a naleśniki mają bardziej chrupiącą skórkę.

Smacznego!

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře