HomeJedzenieJak uratować przesoloną zupę: wymieniono sprawdzone metody

Jak uratować przesoloną zupę: wymieniono sprawdzone metody

Sytuacja nadmiernej soli może przydarzyć się każdemu, dlatego ważne jest, aby pamiętać, jak rozwiązać ten problem..

Można zastosować kilka metod, aby nadmiar soli był całkowicie niewidoczny..

Szefowa kuchni Yulia Arkhipova, ekspertka ds. przygotowywania potraw dla naszego magazynu, opowiedziała, jakie metody mają specjaliści kulinarni.

Jak uratować zupę

Ziemniak

Najprostszy i najpopularniejszy sposób, który szybko uratuje Twoje pierwsze danie.Obierz ziemniaki, podziel bulwę na dwie połowy i włóż do rondla.

Próbuj zupę okresowo: gdy tylko ilość soli przestanie być krytyczna, możesz wyłączyć kuchenkę.

Krakersy

Jeśli odkryjesz, że zupa jest zbyt słona, dopiero w momencie, gdy ją już przygotowałeś, sytuację można jeszcze naprawić.Aby to zrobić, wystarczy dodać grzanki do miski zupy podczas serwowania.

Najlepiej przyjmować produkt bez soli i dodatkowych aromatów.

Śmietana

Metoda ta pozwala również na to, aby nadmiar soli był niezauważalny już podczas serwowania zupy.Jako sos wystarczy użyć kwaśnej śmietany o średniej zawartości tłuszczu.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře