HomeJedzenieJak ugotować klasyczny kawior z dyni: niezapomniany smak

Jak ugotować klasyczny kawior z dyni: niezapomniany smak

Smak kawioru z dyni jest znany każdemu od dzieciństwa.Prosta przekąska stała się popularna wśród najszerszych warstw społeczeństwa..

Preparat nie stracił na popularności nawet wtedy, gdy gospodynie domowe zapomniały o czasach całkowitego niedoboru..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartej klasy kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak przygotować klasyczny kawior z dyni.

Będziesz potrzebować:

  • cukinia – 2-3 szt.
  • marchewki – 2 szt.
  • cebula – 2-3 szt.
  • pomidory – 3-4 szt.
  • czosnek – 2-3 ząbki.
  • olej roślinny.
  • ocet, sól, cukier do smaku.
  • Jak gotować

    1.Obraną cebulę pokroić w kostkę i smażyć na oleju roślinnym do uzyskania przezroczystości, następnie dodać startą marchewkę.

    2.Cukinię obierz ze skóry i nasion, pokrój w średnią kostkę, pomidory posiekaj według uznania i gotuj warzywa na małym ogniu.

    3.Po duszeniu warzyw dodać posiekany czosnek, sól i cukier, dusić przez kolejne 5 minut, zdjąć z ognia, a gdy ostygną, przepuścić przez maszynę do mięsa lub użyć blendera.

    4.Zagotować, dodać ocet i wlać do wyparzonych słoików.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře