Smak kawioru z dyni jest znany każdemu od dzieciństwa.Prosta przekąska stała się popularna wśród najszerszych warstw społeczeństwa..
Preparat nie stracił na popularności nawet wtedy, gdy gospodynie domowe zapomniały o czasach całkowitego niedoboru..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartej klasy kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak przygotować klasyczny kawior z dyni.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Obraną cebulę pokroić w kostkę i smażyć na oleju roślinnym do uzyskania przezroczystości, następnie dodać startą marchewkę.
2.Cukinię obierz ze skóry i nasion, pokrój w średnią kostkę, pomidory posiekaj według uznania i gotuj warzywa na małym ogniu.
3.Po duszeniu warzyw dodać posiekany czosnek, sól i cukier, dusić przez kolejne 5 minut, zdjąć z ognia, a gdy ostygną, przepuścić przez maszynę do mięsa lub użyć blendera.
4.Zagotować, dodać ocet i wlać do wyparzonych słoików.Smacznego!