HomeJedzenieJak ugotować idealnie biały i twardy ryż: sekretny dodatek – wystarczy jedna...

Jak ugotować idealnie biały i twardy ryż: sekretny dodatek – wystarczy jedna łyżeczka

Ryż uważa się za idealnie ugotowany, jeśli jest śnieżnobiały, gęsty i kruchy..

Wielu smakoszy narzeka, że ​​nie zawsze udaje im się przygotować właśnie taką owsiankę..

Czasami danie wychodzi zbyt lepkie i rozgotowane.Ponadto płatki mogą nie nabrać najpiękniejszego koloru w wyniku gotowania.

Jak uniknąć takich kulinarnych porażek? Jak sprawić, by owsianka ryżowa zawsze wychodziła idealna?

Trzeba użyć tajnego dodatku, który opisała Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej internetowej publikacji Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Co dodać podczas gotowania ryżu, żeby danie było białe i kruche

Z pomocą kucharzowi przyjdzie taki produkt jak ocet jabłkowy.

Jedną łyżeczkę tego płynu należy dodać do wody, w której zamierzamy gotować ryż.

Dzięki powyższemu składnikowi płatki staną się śnieżnobiałe i gęste.

Ziarna ryżu na pewno nie będą się sklejać.Owsianka wyjdzie krucha.

Ponadto ugotowany ryż można bezpiecznie stosować jako składnik sałatek.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře