HomeJedzenieJak sprawić, by placki ziemniaczane były smaczniejsze: eksperci kulinarni ujawnili swoje sekrety

Jak sprawić, by placki ziemniaczane były smaczniejsze: eksperci kulinarni ujawnili swoje sekrety

Niewiele osób odmówi porcji pysznych, złocistobrązowych naleśników: nawet osoby na diecie nie mogą im odmówić..

Dlatego właściwym rozwiązaniem byłoby przestudiowanie podstawowych trików popularnego dania..

Kucharka Julia Arkhipova, ekspertka naszego magazynu w dziedzinie gotowania, postanowiła porozmawiać o tym, czym one są.

Czym oni są?

Wybierz mniejszą tarkę

Niektórzy zetrą ziemniaki i cebulę na średniej tarce, ale efekt nie będzie tak imponujący.Najsmaczniejsze i najpiękniejsze placki ziemniaczane będą takie, które zostaną posiekane na najdrobniejszej stronie tarki.

Dodaj trochę cytryny

Nie martw się, że zmieni to smak placków ziemniaczanych: mało kto zgadnie, czy można użyć cytryny, jeśli użyjesz ćwierć łyżeczki.

Jednak w tym przypadku placki ziemniaczane mają gwarancję złotego koloru.

Łyżka kwaśnej śmietany

Już jedna łyżka tego sfermentowanego produktu mlecznego spełni dokładnie tę samą funkcję co sok z cytryny: przygotujesz placki ziemniaczane o idealnym kolorze.

Również użycie kwaśnej śmietany doda przyjemnej nuty smaku.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře