Niewiele osób odmówi porcji pysznych, złocistobrązowych naleśników: nawet osoby na diecie nie mogą im odmówić..
Dlatego właściwym rozwiązaniem byłoby przestudiowanie podstawowych trików popularnego dania..
Kucharka Julia Arkhipova, ekspertka naszego magazynu w dziedzinie gotowania, postanowiła porozmawiać o tym, czym one są.
Czym oni są?
Wybierz mniejszą tarkę
Niektórzy zetrą ziemniaki i cebulę na średniej tarce, ale efekt nie będzie tak imponujący.Najsmaczniejsze i najpiękniejsze placki ziemniaczane będą takie, które zostaną posiekane na najdrobniejszej stronie tarki.
Dodaj trochę cytryny
Nie martw się, że zmieni to smak placków ziemniaczanych: mało kto zgadnie, czy można użyć cytryny, jeśli użyjesz ćwierć łyżeczki.
Jednak w tym przypadku placki ziemniaczane mają gwarancję złotego koloru.
Łyżka kwaśnej śmietany
Już jedna łyżka tego sfermentowanego produktu mlecznego spełni dokładnie tę samą funkcję co sok z cytryny: przygotujesz placki ziemniaczane o idealnym kolorze.
Również użycie kwaśnej śmietany doda przyjemnej nuty smaku.