HomeJedzenieJak profesjonalni szefowie kuchni przygotowują kotlety: jest do nich kolejka

Jak profesjonalni szefowie kuchni przygotowują kotlety: jest do nich kolejka

Trudno sobie wyobrazić, że kucharze mogą zrobić zupełnie inne kotlety z mniej więcej tego samego zestawu składników..

Jeśli chcesz, żeby ludzie ustawiali się w kolejce po Twoje kotlety, wystarczy opanować kilka sztuczek..

Ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova, opowiada o tym, czym one są.

Jakie sekrety warto poznać?

Dwa rodzaje mięsa

Nie należy gotować kotletów tylko z jednego rodzaju mięsa.Dodanie drugiego rodzaju sprawi, że mięso mielone stanie się bardziej soczyste, aromatyczne i smaczniejsze.

Zawsze warto zabrać ze sobą wieprzowinę jako opcję dodatkową.

Przyprawy

Nie potrzeba dużo przypraw, nie poprawi to smaku kotletów.W większości przypadków wystarczy dodać odrobinę pieprzu, soli i szczyptę dowolnych ziół.

Marynowanie

To ważny krok, o którym wiele osób zapomina.Jednak marynowane mięso mielone okazuje się kilka razy smaczniejsze niż zwykle.Przed smażeniem produkt należy przechowywać w lodówce co najmniej godzinę.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře