Z ciasteczek i pysznego kremu budyniowego wyczaruj królewski deser, którego nie będziesz musiał się wstydzić nawet podczas najbardziej wymagającej wizyty.
Ten nieodparty przysmak zachwycił nas tak bardzo, że muszę go przygotowywać dwa razy w tygodniu.
Wyjątkowy przepis na pyszny kremowy deser z kanału YouTube SikorkaGotuje.
Potrzebujemy:
Na budyń:.
3 budynie śmietankowe bez cukru (3 x 40 g).
1 opakowanie cukru waniliowego (16 g).
7-8 łyżek granulowanego cukru.
200 ml zimnego mleka.
800 ml ciepłego mleka.
200 g miękkiego masła.
Na warstwach:.
Ciasteczka BeBe.
Do posypania:.
posiekane orzechy włoskie.
Na lukier:.
czekolada.
Procedura:
Dodaj budyń do miski.Posypać cukrem i cukrem waniliowym..
Wlać mleko i dobrze wymieszać.
Budyń wlewamy do gotowanego mleka.Energicznie wymieszaj trzepaczką.
Gotuj, aż budyń zgęstnieje.
Gotowy budyń odłóż na bok, przykryj folią i ostudź..
Umieść zmiękczone masło w misie robota kuchennego.
Ubić białą i puszystą masę.
Ciągle mieszając, dodawaj po łyżce zimny budyń.
Umieszczamy ciasteczka na dnie formy.
Posmaruj 1/3 kremu i ponownie ułóż ciasteczka.
Posmarować kremem, nałożyć warstwę ciasteczek.
Powtórzymy procedurę.
Ostatnią warstwę kremu posypać posiekanymi orzechami.
Deser wkładamy do lodówki na 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu z lodówki odetnij brzegi formy.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej.
Na deser wylej roztopioną czekoladę i podawaj.
Życzymy dobrego apetytu!
Poradnik wideo:.