HomeJedzenieJak pozbyć się nieprzyjemnego zapachu ryb podczas smażenia: szefowie kuchni ujawnili triki

Jak pozbyć się nieprzyjemnego zapachu ryb podczas smażenia: szefowie kuchni ujawnili triki

Smażoną rybę niewątpliwie można nazwać jednym z najsmaczniejszych rodzajów przysmaków..

Dlatego wiele osób dość często przygotowuje ten produkt..

Ale jest jeden znaczący niuans, który denerwuje każdą gospodynię domową: nawet obecność mocnego kaptura nie może uchronić przed pojawieniem się określonego zapachu.

Jednak za pomocą kilku sztuczek problem ten można rozwiązać, z pewnością gotuje Julia Arkhipova, ekspert w dziedzinie gotowania dla naszego magazynu.

Jakie są te tajemnice?

Dodatkowa porcja warzyw

Istota tej metody jest prosta: niektóre produkty przejmą „ciężar“, chroniąc kuchnię przed nieprzyjemnymi zapachami.

Musisz obrać małe ziemniaki, marchewkę i cebulę.Warzywa pokroić w plasterki i umieścić je na patelni przed smażeniem ryby.

Marynata

Wielu szefów kuchni zna ten sekret: jeśli przed smażeniem przetrzymasz produkt w specjalnej marynacie, możesz zapomnieć o zapachu.Z reguły mówimy o mleku, wodzie z sokiem z cytryny lub piwie.

Trzymaj rybę w tej marynacie przez kwadrans.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře