HomeJedzenieJak kisić ogórki po fińsku: ta przystawka na pewno nie wystarczy na...

Jak kisić ogórki po fińsku: ta przystawka na pewno nie wystarczy na długo

Wśród innych przetworów zimowych najbardziej rozpowszechnione jest przygotowanie ogórków.Są solone, marynowane, zwijane pojedynczo i z innymi warzywami..

Każda gospodyni domowa ma kilka ulubionych przepisów.Ale na pewno znajdzie się miejsce na półce dla tego przepisu.

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartej klasy kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak kisić ogórki po fińsku.

Będziesz potrzebować:

  • ogórki 1,5 kg.
  • woda 1,5 l.
  • cukier 100 gr.
  • sól 60 gr.
  • nasiona gorczycy 1/2 łyżki.l.
  • liść laurowy 2 szt.
  • ocet (9%) 100 ml.
  • Jak gotować

    1.Oczyszczone ogórki należy pokroić w grube medaliony.

    2.Aby przygotować marynatę, należy dodać do wody przyprawy według listy, a po zagotowaniu wody dodać ocet.

    3.Następnie do gorącej marynaty dodajemy pokrojone ogórki i ponownie wszystko zagotowujemy.Ogórki mogą zmieniać kolor, ale muszą zachować gęstą strukturę.

    4.Obrabiany przedmiot umieszcza się w wysterylizowanych słoikach wraz z marynatą, słoiki zwija się, odwraca i przykrywa, pozostawiając w tej formie do całkowitego ostygnięcia.

    Gotowe elementy są przechowywane w chłodnym miejscu.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře