Wśród innych przetworów zimowych najbardziej rozpowszechnione jest przygotowanie ogórków.Są solone, marynowane, zwijane pojedynczo i z innymi warzywami..
Każda gospodyni domowa ma kilka ulubionych przepisów.Ale na pewno znajdzie się miejsce na półce dla tego przepisu.
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartej klasy kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak kisić ogórki po fińsku.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Oczyszczone ogórki należy pokroić w grube medaliony.
2.Aby przygotować marynatę, należy dodać do wody przyprawy według listy, a po zagotowaniu wody dodać ocet.
3.Następnie do gorącej marynaty dodajemy pokrojone ogórki i ponownie wszystko zagotowujemy.Ogórki mogą zmieniać kolor, ale muszą zachować gęstą strukturę.
4.Obrabiany przedmiot umieszcza się w wysterylizowanych słoikach wraz z marynatą, słoiki zwija się, odwraca i przykrywa, pozostawiając w tej formie do całkowitego ostygnięcia.
Gotowe elementy są przechowywane w chłodnym miejscu.