HomeJedzenieJak gotować ziemniaki na szaszłykach: oryginalny przepis zamiast kebaba

Jak gotować ziemniaki na szaszłykach: oryginalny przepis zamiast kebaba

Zamiast grilla z powodzeniem można upiec na węglach ryby, owoce morza, grzyby czy warzywa.Z tych ostatnich najczęściej używa się cukinii, bakłażana i papryki..

Ale z takim samym sukcesem możesz ugotować ziemniaki na szaszłykach..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak gotować ziemniaki na szaszłykach ze smalcem.

Będziesz potrzebować:

  • ziemniak.
  • salo.
  • cebula.
  • sól.
  • przyprawy do smaku.
  • czosnek.
  • olej roślinny.
  • Jak gotować

    1.Ziemniaki należy umyć, obrać i pokroić w okrągłe plasterki.

    2.To samo robimy z cebulą i kroimy ją w pierścienie.

    3.Następnie posiekaj smalec i usuń skórę.

    4.Wymieszać sól, przyprawy, olej roślinny i zanurzyć w nich warzywa, wymieszać, a następnie nabić je kolejno na patyczek – ziemniaki, smalec, cebulę i powtórzyć tę czynność.

    5.Zawiń w folię i piecz na grillu, aż ziemniaki będą gotowe.Następnie zdejmij folię i smaż, aż składniki się zarumienią.Smacznego!

    Wcześniej zdradzaliśmy Wam sekrety decydujące o puszystości i doskonałej miękkości naleśników.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře