Zamiast grilla z powodzeniem można upiec na węglach ryby, owoce morza, grzyby czy warzywa.Z tych ostatnich najczęściej używa się cukinii, bakłażana i papryki..
Ale z takim samym sukcesem możesz ugotować ziemniaki na szaszłykach..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak gotować ziemniaki na szaszłykach ze smalcem.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Ziemniaki należy umyć, obrać i pokroić w okrągłe plasterki.
2.To samo robimy z cebulą i kroimy ją w pierścienie.
3.Następnie posiekaj smalec i usuń skórę.
4.Wymieszać sól, przyprawy, olej roślinny i zanurzyć w nich warzywa, wymieszać, a następnie nabić je kolejno na patyczek – ziemniaki, smalec, cebulę i powtórzyć tę czynność.
5.Zawiń w folię i piecz na grillu, aż ziemniaki będą gotowe.Następnie zdejmij folię i smaż, aż składniki się zarumienią.Smacznego!
Wcześniej zdradzaliśmy Wam sekrety decydujące o puszystości i doskonałej miękkości naleśników.