HomeJedzenieJak gotować słodką marynowaną cukinię: proste i smaczne przygotowanie na zimę

Jak gotować słodką marynowaną cukinię: proste i smaczne przygotowanie na zimę

Słodka kiszona cukinia potrafi zaskoczyć i zaspokoić wysokie wymagania smakoszy..

Ciekawe, że przedmiot o takich właściwościach jest przygotowywany po prostu.Wymaga absolutnego minimum składników.

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, opowiedziała nam, jak marynować słodką cukinię.

Będziesz potrzebować:

  • cukinia – 4 szt.
  • cukier – 500 gr.
  • kurkuma – ½ łyżeczki.ja.
  • ocet stołowy – 80 ml.
  • woda – 500 ml.
  • Jak gotować

    1.Do tego przygotowania można użyć nawet dużej cukinii.Należy je obrać i pokroić na dwie połówki, usunąć nasiona i pokroić w plasterki lub batony.

    2.Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kurkumę i cukier, następnie mieszamy i doprowadzamy marynatę do wrzenia.

    3.Gdy woda się zagotuje, dodajemy do niej pokrojoną cukinię i ponownie doprowadzamy zawartość patelni do wrzenia.

    4.Zdjąć z ognia, dodać ocet i wlać mieszaninę do sterylnych słoików.

    Zwijamy, odwracamy, a po ostygnięciu słoiki odstawiamy do przechowywania w ciemnym i chłodnym miejscu.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře