Słodka kiszona cukinia potrafi zaskoczyć i zaspokoić wysokie wymagania smakoszy..
Ciekawe, że przedmiot o takich właściwościach jest przygotowywany po prostu.Wymaga absolutnego minimum składników.
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, opowiedziała nam, jak marynować słodką cukinię.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Do tego przygotowania można użyć nawet dużej cukinii.Należy je obrać i pokroić na dwie połówki, usunąć nasiona i pokroić w plasterki lub batony.
2.Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kurkumę i cukier, następnie mieszamy i doprowadzamy marynatę do wrzenia.
3.Gdy woda się zagotuje, dodajemy do niej pokrojoną cukinię i ponownie doprowadzamy zawartość patelni do wrzenia.
4.Zdjąć z ognia, dodać ocet i wlać mieszaninę do sterylnych słoików.
Zwijamy, odwracamy, a po ostygnięciu słoiki odstawiamy do przechowywania w ciemnym i chłodnym miejscu.Smacznego!