HomeJedzenieJak gotować sajgonki z mięsem i ryżem: prosty przepis

Jak gotować sajgonki z mięsem i ryżem: prosty przepis

Wiele osób uwielbia sajgonki, ponieważ pozwala na ciągłe próbowanie nowych kombinacji potraw..

Niektórzy lubią nadzienia deserowe, inni wolą obfite opcje..

Dlatego warto zwrócić uwagę na ten godny przepis, mówi ekspert naszego magazynu w dziedzinie gotowania, kucharka Julia Arkhipova.

Jak przygotować nadzienie do naleśników z mięsa i ryżu

Lista produktów

– pół kilo dowolnego mięsa mielonego;
– średnia żarówka;
– trochę mniej niż pół szklanki ryżu (około 75 gramów);
– przyprawy z solą.

Proces gotowania

Najpierw musisz ugotować płatki.Opłukujemy, wrzucamy na patelnię ze szklanką wody i doprawiamy solą.Zazwyczaj ryż będzie gotowy po 20 minutach.

Należy pozwolić mu ostygnąć.

Następnie posiekaj cebulę i wyślij ją do smażenia.Po kilku minutach dodać mięso mielone.Dodać sól i wybrane przyprawy.Mieszaj i doprowadzaj do gotowości.

Następnie dodać ryż i wymieszać, wyłączyć ogień.Smaczne i satysfakcjonujące nadzienie do naleśników jest gotowe.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře