HomeJedzenieJak gotować naleśniki bez mąki: okazuje się, że jest to możliwe -...

Jak gotować naleśniki bez mąki: okazuje się, że jest to możliwe – okazuje się bardzo smaczne

Naleśniki bez mąki. Wydawałoby się, że to absurd..

W końcu przy braku składnika mąki wynik powinien być czymś dającym się smarować i niezbyt apetycznym..

W rzeczywistości naleśniki mogą okazać się całkiem smaczne bez mąki.

Co więcej, wynik ten będzie gwarantowany, jeśli wybierzesz odpowiedni zamiennik głównego składnika.

Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji internetowej Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała o ciekawym alternatywnym komponencie.

Przepis na naleśniki bez mąki

Oczywiście potrzebny jest składnik, aby ciasto było mniej płynne.

Ale lepiej nie używać mąki, ale. kaszy manny.

Na dwa jajka powinno być 300 gramów semoliny, szklanka kefiru, 3 łyżki.l.cukier granulowany i pół łyżeczki soli kuchennej.

Wymieszaj wszystkie powyższe składniki i pozostaw powstałą masę „w spokoju“ na pół godziny.

Po upływie tego czasu użyj kolejnego dodatku – sody oczyszczonej (0,5 łyżeczki.l.).

Po pięciu minutach możesz zacząć smażyć naleśniki.

Rezultatem będzie danie, które będzie niesamowicie puszyste i delikatne.

Warto podkreślić, że naleśniki z kaszą manną przez długi czas zachowują idealną konsystencję.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře