HomeJedzenieJak gotować naleśniki bez mąki: okazuje się, że jest to możliwe -...

Jak gotować naleśniki bez mąki: okazuje się, że jest to możliwe – danie okaże się delikatne i zdrowe

Naleśniki bez mąki. Dla wielu smakoszy to określenie będzie brzmiało dziwnie..

W rzeczywistości przygotowując naleśniki, całkiem możliwe jest obejście się bez składnika mąki..

Z alternatywnym składnikiem danie okaże się znacznie mniej kaloryczne i bardzo zdrowe.

Nawet osoba będąca na ścisłej diecie może jeść ten pokarm.

Ale jak gotować naleśniki bez mąki? O ciekawym sposobie na stworzenie znanego dania opowiedziała Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Przepis na naleśniki bez mąki

Weź dużą miskę, wbij do niej 2 jajka, dodaj szklankę mleka i szczyptę soli.

Dobrze wymieszaj masę.Rezultatem jest płyn, który należy czymś zagęścić.

Uzgodniliśmy, że nie będziemy używać mąki.Czego w takim razie użyć jako zagęstnika?

Odpowiedź jest prosta: skrobia kukurydziana.Aby uzyskać ciasto o odpowiedniej grubości, wystarczą trzy łyżki tego produktu.

Kolejnym krokiem jest dodanie niewielkiej ilości granulowanego cukru.Wystarczy jedna trzecia łyżeczki.

Z przygotowanej bazy wyjdzie kilka naleśników.

Danie będzie niezwykle delikatne, ciekawe w smaku i niskokaloryczne: smakosze odchudzania będą zachwyceni.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře