HomeJedzenieJak gotować klopsiki po marokańsku: co jest w nich wyjątkowego

Jak gotować klopsiki po marokańsku: co jest w nich wyjątkowego

Kuchnia Maroka może i jest egzotyczna, ale nie oznacza to, że potrawy są trudne w przygotowaniu..

Przykładowo klopsiki według przepisu marokańskich kucharzy może przygotować każda gospodyni domowa na terenie obszaru poradzieckiego..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, powiedziała nam, jak przyrządzić chrupiące klopsiki po marokańsku.

Będziesz potrzebować:

  • mięso mielone (jagnięcina) – 250-300 gr.
  • jajka – 2 szt.
  • cebula – 1 szt.
  • ziemniaki – 1 szt.
  • sól i czarny pieprz do smaku.
  • olej roślinny do smażenia.
  • świeże warzywa (pietruszka).
  • mąka – 1/4 szklanki.
  • Jak gotować

    1.Ziemniaki należy obrać i ugotować do miękkości, następnie zetrzeć i wymieszać z mięsem mielonym.

    2.Cebulę obieramy i drobno siekamy, dodajemy do mięsa mielonego.

    3.Posiekaj warzywa i dodaj do preparatu wraz z ubitym jajkiem.

    4.Z mięsa mielonego uformuj kulki, dla wygody lekko je spłaszcz, obtocz w mące i gotowe.

    5.Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż klopsiki po obu stronach na złoty kolor.Smacznego!

    Wcześniej powiedzieliśmy, jakie „sekretne“ składniki dodać do mielonych kotletów.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře