Kuchnia Maroka może i jest egzotyczna, ale nie oznacza to, że potrawy są trudne w przygotowaniu..
Przykładowo klopsiki według przepisu marokańskich kucharzy może przygotować każda gospodyni domowa na terenie obszaru poradzieckiego..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, powiedziała nam, jak przyrządzić chrupiące klopsiki po marokańsku.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Ziemniaki należy obrać i ugotować do miękkości, następnie zetrzeć i wymieszać z mięsem mielonym.
2.Cebulę obieramy i drobno siekamy, dodajemy do mięsa mielonego.
3.Posiekaj warzywa i dodaj do preparatu wraz z ubitym jajkiem.
4.Z mięsa mielonego uformuj kulki, dla wygody lekko je spłaszcz, obtocz w mące i gotowe.
5.Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż klopsiki po obu stronach na złoty kolor.Smacznego!
Wcześniej powiedzieliśmy, jakie „sekretne“ składniki dodać do mielonych kotletów.