HomeJedzenieJak gotować kaszę gryczaną z warzywami sezonowymi: prosty przepis na zdrowe danie

Jak gotować kaszę gryczaną z warzywami sezonowymi: prosty przepis na zdrowe danie

Istnieje duża liczba opcji podawania kaszy gryczanej, które wpływają na postrzeganie samego produktu..

Dzięki temu zboże ukazuje się z różnych stron, zaskakując smakiem..

Doskonałym rozwiązaniem będzie na przykład podanie kaszy gryczanej z warzywami sezonowymi – mówi ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.

Jak gotować płatki zbożowe z warzywami?

Lista wymaganych składników

– szklanka kaszy gryczanej i dwa razy więcej wody do gotowania;
– po jednym kawałku cebuli, marchwi, pomidora, buraka i słodkiej papryki.
– dwie łyżki oleju do smażenia;
– pęczek dowolnej zieleni;
– sól z przyprawami.

Proces gotowania

Musisz natychmiast wysłać grykę do ugotowania, po jej uporządkowaniu i dokładnym wypłukaniu.Następnie wkładamy produkt na patelnię, zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy do całkowitego ugotowania.

W międzyczasie posiekaj cebulę, paprykę i pomidora.Zmiel buraki i marchewkę na tarce.Na patelnię wlać olej.Najpierw podsmaż cebulę, po kilku minutach dodaj marchewkę, a następnie paprykę.

Wysyłamy buraki i pomidory, mieszamy, dodajemy sól, dodajemy przyprawy i czekamy około pięciu minut.Wysyłamy gotową kaszę gryczaną i ponownie mieszamy.

Dodaj posiekane warzywa i podawaj.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře