HomeJedzenieJak dodać pikanterii Olivierowi: doświadczeni szefowie kuchni dzielili się swoimi sekretami

Jak dodać pikanterii Olivierowi: doświadczeni szefowie kuchni dzielili się swoimi sekretami

Sałatka Olivier ma wiele zalet, ale nie można jej nazwać pikantną..

Danie natomiast ma bardzo powściągliwy i lakoniczny smak..

Nie oznacza to jednak, że nie można nadać odpowiedniego smaku – sekrety zdradza ekspertka kulinarna naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.

Jakie metody można rozważyć?

Wymiana kiełbasy

Jeżeli zależy nam na ciekawym odcieniu smaku i aromatu, to śmiało można zastąpić kiełbasę wędlinami.Można także użyć szynki lub boczku.

Te składniki odmienią klasyczną sałatkę Olivier.

Buzhenina z krewetkami

Tak, tej opcji Oliviera nie można nazwać opcją budżetową, ale na wakacje lub ważną randkę można rozważyć przepis.

Zamiast kiełbasy zaleca się stosowanie krewetek (gotowanych) z gotowaną wieprzowiną.

Aby uzyskać klasyczny rozmiar sałatki, będziesz musiał wziąć około stu gramów gotowanej wieprzowiny i około 150 gramów gotowanych owoców morza.

Pieprz

Przed ubieraniem sałatki należy dodać szczyptę dowolnego pieprzu.Jeśli wolisz więcej pikanterii, możesz wybrać chili w proszku lub pieprz cayenne.

Ale możesz ograniczyć się do papryki lub czarnego pieprzu.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře