Wyobraźmy sobie sytuację: do przybycia gości zostało 15-20 minut, a Ty nie masz gotowych dań..
Wydaje się, że w tym czasie nie ma czasu na ugotowanie czegoś świątecznego i smacznego..
Tak naprawdę jest jedna szybka sałatka, która w smaku w niczym nie ustępuje Mimozie, śledziowi pod futrem czy słynnej sałatce Olivier.
Przygotowanie dania zajmie nie więcej niż dziesięć minut.Goście na pewno nie zauważą połowu i prawdopodobnie będą zadowoleni z posiłku.
Przepis na sałatkę w 10 minut
Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharza, piekarza czwartej kategorii, podkreśliła: aby przygotować sałatkę tak szybko, jak to możliwe, trzeba zrezygnować ze składników, których gotowanie zajmuje zbyt dużo czasu (buraki, ziemniaki, marchew, ryż itp.).D.).
Ale aby danie było apetyczne i satysfakcjonujące, musisz użyć tak ważnych składników, jak jajka, groszek, ogórek i majonez.
Przygotowanie sałatki dziesięciominutowej jest bardzo proste.Najpierw musisz ugotować cztery jajka, usunąć skorupki i pokroić w kostkę.
Powstałe kawałki należy wlać do miski.Warto tam też wysłać puszkę zielonego groszku (oczywiście po odsączeniu płynu) i jeden duży posiekany ogórek.Warzywo musi być świeże.
Ważnym składnikiem jest koperek: wystarczy jeden posiekany pęczek.
Do powstałej mieszanki należy dodać trochę soli i mielonego pieprzu.
Jako dressing warto użyć majonezu: spróbuj ograniczyć się do jednej łyżki tego białego sosu.