HomeJedzenieDlaczego kotlety okazały się suche: wymieniono główne błędy gospodyń domowych

Dlaczego kotlety okazały się suche: wymieniono główne błędy gospodyń domowych

Przygotowując kotlety, nikt celowo nie dąży do przygotowania dania na sucho..

Takie kotlety nikomu nie przypadną do gustu i raczej nie będą poszukiwane wśród członków rodziny..

Jednak danie nie tylko wychodzi suche, przypomina ekspertka kulinarna naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.

Z jakich powodów kotlety okazały się suche?

Sznurowane mięso

Niektóre gospodynie domowe uważają, że do zrobienia kotletów można użyć najtańszego mięsa z dużą liczbą żyłek.Logika jest prosta: wystarczy zmielić mięso tak drobno, jak to możliwe, za pomocą maszynki do mięsa.

Jednak przy takim głównym składniku kotlety nigdy nie okażą się soczyste.

Mięso dietetyczne bez dodatków

Wiele osób chętnie opiera się na dietetycznych mięsach, dbając o swoje zdrowie.Jednak takie kotlety prawie zawsze okazują się suche.

Dlatego jedna trzecia całkowitej objętości powinna pochodzić z tłustych mięs.Jeżeli nie chcemy mieszać to trzeba dodać kawałek startego (wstępnie zamrożonego) masła.

Produkt można zastąpić smalcem.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře