HomeJedzenieDelikatnie i zwiewnie: jak ugotować pyszne ciasto bananowe na patelni - nie...

Delikatnie i zwiewnie: jak ugotować pyszne ciasto bananowe na patelni – nie musisz włączać piekarnika

Jeśli myślisz, że w piekarniku można upiec tylko pyszne ciasto, to się mylisz..

Ten rodzaj apetycznego dania można przygotować na kuchence.

Mowa o najdelikatniejszym cieście bananowym, którego przepisem podzieliła się Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti w dziedzinie gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Przepis na ciasto bananowe

Weź głęboki pojemnik i wbij do niego jedno jajko.

Dodaj tam szczyptę soli i 80 gramów granulowanego cukru.

Wskazane jest również użycie takiego składnika jak cukier waniliowy (1 łyżeczka.l.).

Dokładnie „poruszaj się“ z zawartością pojemnika za pomocą trzepaczki.

Do powstałej mieszanki dodaj mleko (150 ml), mąkę (150 gramów), proszek do pieczenia (1 łyżeczka).l.) i olej słonecznikowy (3 łyżki.l.).

Po ponownym wymieszaniu otrzymasz ciasto na przyszłe ciasto.

Następnie musisz przygotować banany.Dwa obrane owoce pokroić w plasterki.

Powstałe kawałki układamy na dnie patelni dobrze wysmarowanej masłem.

Na składnik bananowy wylać wcześniej przygotowaną bazę mąki.

Postaw naczynie na palniku i włącz ostatni.

Ciasto należy gotować na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny.

Efektem końcowym jest pyszny deser, miękki i przestronny.

Wcześniej specjalistom kulinarnym mówiono, jak prawidłowo używać sody podczas przygotowywania naleśników.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře