HomeJedzenieCo usmażyć najpierw - cebulę czy marchewkę: zasady przygotowania smażenia warzyw

Co usmażyć najpierw – cebulę czy marchewkę: zasady przygotowania smażenia warzyw

Jeśli po raz pierwszy musisz ugotować frytkę, nie możesz powstrzymać się od zastanowienia się, które warzywa włożyć na patelnię w pierwszej kolejności..

Zwykłe smażenie to tandem cebuli i marchewki.Istnieją zasady dotyczące kolejności ich pieczenia.

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartej klasy kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak przygotować pieczone warzywa.

Kto pierwszy: technologia gotowania

Oprócz przepisu musisz wiedzieć, co należy przetworzyć i jak.

W przypadku smażenia, jeśli zaczniemy smażyć marchewkę, a następnie dodamy cebulę, cebula nie będzie się smażyła, a raczej zdusiła.

Nie ma to znaczenia tylko wtedy, gdy przygotowujemy mieszankę na różnych patelniach.

W innych przypadkach profesjonaliści zawsze najpierw smażą cebulę.

Jak działać

1.Smaż cebulę na umiarkowanym ogniu przez 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszając.

Ważne jest, aby go usmażyć, aby miał czas się zrumienić, ale nie spalić.

2.Gdy będzie gotowy, zmniejsz ogień i na patelnię z cebulą dodaj startą lub posiekaną marchewkę.

3.Następnie warzywa gotuje się razem, aż marchewki będą miękkie.

4.Marchew, w przeciwieństwie do cebuli, smaży się na małym ogniu, aby miała czas na ugotowanie i nie przypaliła się.

5.Mieszankę należy wymieszać, aby zapewnić równomierne ugotowanie warzyw.

Po dodaniu marchewek na patelnię czas gotowania wynosi 5-7 minut.

Odpowiednio przygotowana mieszanka warzyw będzie decydowała o smaku zupy czy sałatki, a także innych dań, które gospodyni przygotuje z dodatkiem pieczenia.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře