HomeJedzenieCo ugotować z przerośniętej cukinii: oryginalne danie z mięsem mielonym i warzywami

Co ugotować z przerośniętej cukinii: oryginalne danie z mięsem mielonym i warzywami

W związku ze zbiorami cukinii pod koniec lata, mieszkańcy lata nie wiedzą, co robić.Ale zamiast dawać warzywa sąsiadom i przyjaciołom, spróbuj przygotować to danie..

Pożywny i pyszny obiad można przygotować już z jednej przerośniętej cukinii..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, szefowa kuchni i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak gotować.

Będziesz potrzebować:

  • cukinia.
  • mięso mielone 500 gr.
  • cebula 3 szt.
  • czosnek 1 głowa.
  • ser 50 gr.
  • pomidory 3 szt.
  • zioła, sól, przyprawy do smaku.
  • olej roślinny.
  • Jak gotować

    1.Cukinię przecina się wzdłuż, miąższ usuwa łyżką, układa na blasze do pieczenia i piecze w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 15 minut.

    2.W międzyczasie pokrój cebulę, posiekaj czosnek i podsmaż je na rozgrzanej patelni na oleju roślinnym.

    3.Następnie dodaj mięso mielone, sól, przyprawy i doprowadzaj do gotowości.

    4.Ser zetrzyj na grubej tarce, pomidory pokrój w plasterki, a zioła posiekaj.

    5.Tak przygotowaną cukinię nadziewamy, wierzch dekorujemy pomidorami i posypujemy ziołami.Pieczemy w piekarniku 30 minut, a kilka minut przed upieczeniem posypujemy całość startym serem.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře