HomeJedzenieCo ugotować z morelami: francuska przystawka, która zachwyci Twoich gości

Co ugotować z morelami: francuska przystawka, która zachwyci Twoich gości

Ci Francuzi są dość dziwni.Robią dżem z cebuli, a morele pieczą z serem..

Ale kłótnie o gusta to ostatnia rzecz..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak upiec morele z serem i miodem.

Będziesz potrzebować:

  • morele – 8-10 szt.
  • ser (dorblu lub jakikolwiek inny, jaki znajdziesz) – 50 gr.
  • naturalny miód.
  • orzechy włoskie.
  • Jak gotować

    1.Morele umyj, przekrój na połówki i usuń pestkę.

    2.Naczynie do pieczenia wysmaruj olejem i ułóż w nim morele wnęką do góry.

    3.Ser pokroić lub zetrzeć na tarce i włożyć do połówek moreli.

    4.Ser polej miodem i posyp posiekanymi orzechami.

    Doprowadzić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na 10 minut.

    Uważa się, że morele z serem są doskonałą przystawką do wina.

    Wcześniej powiedzieliśmy, jak przygotować buraki na zimę na barszcz i sałatki.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře