HomeJedzenieCo ugotować z cukinii na zimę: oryginalna przystawka i dodatek do dań...

Co ugotować z cukinii na zimę: oryginalna przystawka i dodatek do dań mięsnych

Cukinię można marynować na zimę według bardzo prostego przepisu, który nie zajmie dużo czasu..

Rezultatem jest bardzo smaczna przystawka, która według uznania może być podawana jako dodatek do mięsa..

Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, powiedziała nam, jak gotować.

Będziesz potrzebować:

  • cukinia – 3 kg.
  • sól – 2 łyżki.ja.
  • czarny pieprz do smaku.
  • cukier – 6 łyżek.ja.
  • olej roślinny – 1 łyżka.ja.
  • natka pietruszki i koperek, po 1 pęczku.
  • ocet (9%) – 1 łyżka.ja.
  • czosnek do smaku.
  • Jak gotować

    1.Cukinię pokroić w półokrągłe plasterki o grubości 1 cm.

    2.Przełóż je do miski, posyp solą, czarnym pieprzem, cukrem i polej olejem roślinnym i octem.

    3.Następnie należy posiekać zioła i czosnek i posypać obrabiany przedmiot tą mieszanką.

    4.Warzywa wymieszać i pozostawić do marynowania w temperaturze pokojowej na 2 godziny.

    5.Ułóż je w czystych słoikach, włóż do garnka z wodą i sterylizuj w gorącej wodzie przez 5 minut każdy.

    Zwijamy, odwracamy i po ostygnięciu odkładamy do przechowywania w ciemnym i chłodnym miejscu.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře