Cukinię można marynować na zimę według bardzo prostego przepisu, który nie zajmie dużo czasu..
Rezultatem jest bardzo smaczna przystawka, która według uznania może być podawana jako dodatek do mięsa..
Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, powiedziała nam, jak gotować.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Cukinię pokroić w półokrągłe plasterki o grubości 1 cm.
2.Przełóż je do miski, posyp solą, czarnym pieprzem, cukrem i polej olejem roślinnym i octem.
3.Następnie należy posiekać zioła i czosnek i posypać obrabiany przedmiot tą mieszanką.
4.Warzywa wymieszać i pozostawić do marynowania w temperaturze pokojowej na 2 godziny.
5.Ułóż je w czystych słoikach, włóż do garnka z wodą i sterylizuj w gorącej wodzie przez 5 minut każdy.
Zwijamy, odwracamy i po ostygnięciu odkładamy do przechowywania w ciemnym i chłodnym miejscu.Smacznego!