HomeJedzenieBardzo smaczne „kółka”: jak gotować chrupiące bakłażany - ciekawy przepis

Bardzo smaczne „kółka”: jak gotować chrupiące bakłażany – ciekawy przepis

Przygotowanie chrupiącego bakłażana jest bardzo proste..

Najpierw warzywo należy pokroić w plasterki.A następnie każdy powstały kawałek należy zanurzyć w surowym jajku, zawinąć w bułkę tartą i wysłać na patelnię..

I jest jeden mały sekret, który sprawi, że danie będzie wyjątkowo smaczne.

Mówimy o dodawaniu sera i kurkumy do krakersów.

Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji internetowej Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii, podzieliła się przepisem na ciekawe danie.

Jak gotować chrupiące bakłażany

Weź jednego bakłażana i pokrój go w plasterki.

Grubość każdego pierścienia powinna wynosić około 5 milimetrów.

Powstałe kawałki włóż do głębokiego pojemnika, posol je i napełnij wodą.

Kawałki bakłażana należy pozostawić w osolonym płynie na około 20 minut.Ta procedura jest potrzebna, aby usunąć gorycz.

Podczas gdy krążki się moczą, przygotuj surowe jajka i krakersy.

Do jednego pojemnika rozbijamy dwa jajka, do drugiego wsypujemy 100 gramów bułki tartej, 50 gramów startego sera i 1 łyżeczkę kurkumy.

Wszystkie przygotowane kawałki bakłażana zanurzamy w surowym jajku i panierujemy w bułce tartej.W tej formie pierścienie należy smażyć na patelni na złoty kolor.

Rezultatem jest chrupiące danie, wyróżniające się jasnym i bardzo przyjemnym smakiem.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře