HomeJedzenieAby naleśniki były wysokie, nie chłonęły oleju i nie były „jak chleb”:...

Aby naleśniki były wysokie, nie chłonęły oleju i nie były „jak chleb”: wszyscy wiedzą, jak smażyć, ale nie wszyscy są z nich zadowoleni

Wiele osób uwielbia naleśniki i jest wielu, którzy lubią je smażyć, ale często, niestety, nie wszyscy są zadowoleni z efektów gotowania..

Są trzy triki, które sprawią, że produkt będzie miał pożądaną wysokość i grubość, a jednocześnie nie pozwoli na osiadanie i nadmierne zagęszczenie..

Przestrzegając ich, masz gwarancję, że naleśniki nie będą „chlebowe“, wchłaniające olej lub „rozgotowane“.

Kucharka Julia Arkhipova, ekspertka ds. kulinarnych w internetowej publikacji BelNovosti, podzieliła się trikami związanymi z takim przygotowaniem.

Pierwszy

Nie należy dodawać dużo jajek, w przeciwnym razie zamiast puszystych otrzymamy coś przypominającego kruche ciasteczka.

Zalecane: nie więcej niż 1 jajko na 0,5-1 litra kefiru lub mleka.

Drugi

W przeciwieństwie do jajek naleśniki uwielbiają masło.Ale dodajemy go nie na patelnię, ale do ciasta.

Możesz użyć warzyw, możesz użyć śmietanki, a także pełnotłustej śmietany.

Dzięki tym składnikom ciasto będzie lekkie i porowate, a naleśniki nie staną się „chlebowe“ i „gumowe“.

Proporcje: łyżka oleju roślinnego na 0,5-0,7 litra płynu.

Trzeci

Ciasto wymaga wyrośnięcia.Pozostawić na 10-15 do 30 minut, a następnie smażyć.

A żeby naleśniki wyszły wysokie i miały zaokrąglone boki wystarczy po prostu wymienić grubsze ciasto.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře