HomeJedzenieJak przygotować galaretowane mięso do wykorzystania w przyszłości: coś nowego zainteresuje wszystkie...

Jak przygotować galaretowane mięso do wykorzystania w przyszłości: coś nowego zainteresuje wszystkie gospodynie domowe

Mięso w galarecie można przygotować nie tylko na święta – można je jeść codziennie, jeśli nauczysz się przygotowywać to danie do wykorzystania w przyszłości.

Ekspert publikacji sieci BelNovosti, kucharka Julia Arkhipova, podzieliła się tajnikami przygotowania pysznego mięsa w galarecie, a także opowiedziała, jak przygotować je w rezerwie.

Jak gotować galaretowane mięso

Jeśli chcesz, aby bulion i odpowiednio galaretowane mięso były przezroczyste, podczas gotowania używaj dobrze namoczonego mięsa.

Ponadto nie zapomnij usunąć powstałej piany podczas gotowania – należy to również zrobić, aby oczyścić bulion.

Pamiętaj: im dłużej, tym smaczniej, dlatego gotuj galaretowate mięso na małym ogniu przez kilka godzin.Niektórzy wolą robić to nawet całą noc.

Sól należy dodać na samym końcu gotowania.

Po ugotowaniu poczekaj, aż mięso ostygnie, a następnie oddziel je od kości i pokrój na duże kawałki – tę opcję uważa się za znacznie smaczniejszą niż ta, w której proponuje się przepuszczanie mięsa przez maszynę do mięsa.

Wśród przypraw można dodać czarny pieprz i czosnek.Wszystkie inne przyprawy będą niepotrzebne.

Jak przygotować galaretowane mięso do wykorzystania w przyszłości

Aby zachować potrawę przez długi czas, galaretowate mięso przelej do odpowiednich pojemników i włóż do zamrażarki.

Jeśli masz ochotę zjeść talerz mięsa w galarecie, rozmroź zawartość miski, zagotuj i poczekaj, aż stwardnieje.

Wcześniej rozmawialiśmy o tym, jak ugotować puszysty ryż.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře