HomeJedzenieJak prawidłowo ugotować puszysty ryż bez mycia go 10 razy: przepis od...

Jak prawidłowo ugotować puszysty ryż bez mycia go 10 razy: przepis od historyka kulinarnego V.W.Pokhlebkina

Możesz ugotować puszysty ryż bez wielokrotnego mycia go przed gotowaniem.

O tym informuje kanał Zen „Kitchen Technologist“, powołując się na przepis historyka kulinarnego V.W.Pokhlebkina.

Jak ugotować puszysty ryż bez płukania

Po pierwsze ważne jest ścisłe przestrzeganie proporcji.Na 200 ml ryżu potrzeba 300 ml wody.

Po drugie, musisz ugotować ryż pod przykryciem.Powinien ściśle przylegać do patelni.

Po trzecie, czas gotowania.Gotuj na dużym ogniu przez 3 minuty, na średnim ogniu przez 7 i na małym ogniu przez 2 minuty.

Po 12 minutach zdejmij patelnię z ognia i odstaw na kolejne 12 minut.

Do gotowego ryżu dodajemy sól i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře