HomeJedzenieBujne i apetyczne: jak ugotować naleśniki z kiełbasą i serem - wyglądają...

Bujne i apetyczne: jak ugotować naleśniki z kiełbasą i serem – wyglądają idealnie po pokrojeniu

Masz dość zwykłych naleśników? Bez problemu!.

Po prostu zrób inną wersję tego dania..

Można na przykład zrobić naleśniki z nadzieniem kiełbasowo-serowym.

To danie jest bardzo smaczne i satysfakcjonujące.To jest idealne śniadanie.

Ponadto ten rodzaj naleśników ma niezwykle apetyczny wygląd: produkty mączne wyglądają wspaniale po pokrojeniu.

Przepisem na danie podzieliła się Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji sieci Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii.

Przepis na naleśniki z kiełbasą i serem

Najpierw musisz przygotować ciasto.Weź głęboki pojemnik, wlej do niego pół szklanki kefiru i rozbij jedno jajko.

Mieszamy, dodajemy 100 g przesianej mąki, pół łyżeczki sody oczyszczonej, a także szczyptę soli i cukier granulowany.

Po ponownym dokładnym wymieszaniu baza pod naleśniki będzie prawie gotowa.Pozostaw mieszaninę na około kwadrans.

W czasie gdy ciasto wyrasta, pokroić ugotowaną kiełbasę (powinno wyjść 8 cienkich plastrów) i ser (potrzebne są 4 plasterki).

Następnie na rozgrzaną patelnię wylewamy część ciasta tak, aby uformować 4 naleśniki.Na każdym ułożyć plaster kiełbasy, talerz serów, a na wierzch kolejny kawałek kiełbasy.

Wypełnij wszystkie „struktury“ pozostałym ciastem.

Następnie pozostaje już tylko usmażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře