Masz dość zwykłych naleśników? Bez problemu!.
Po prostu zrób inną wersję tego dania..
Można na przykład zrobić naleśniki z nadzieniem kiełbasowo-serowym.
To danie jest bardzo smaczne i satysfakcjonujące.To jest idealne śniadanie.
Ponadto ten rodzaj naleśników ma niezwykle apetyczny wygląd: produkty mączne wyglądają wspaniale po pokrojeniu.
Przepisem na danie podzieliła się Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji sieci Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii.
Przepis na naleśniki z kiełbasą i serem
Najpierw musisz przygotować ciasto.Weź głęboki pojemnik, wlej do niego pół szklanki kefiru i rozbij jedno jajko.
Mieszamy, dodajemy 100 g przesianej mąki, pół łyżeczki sody oczyszczonej, a także szczyptę soli i cukier granulowany.
Po ponownym dokładnym wymieszaniu baza pod naleśniki będzie prawie gotowa.Pozostaw mieszaninę na około kwadrans.
W czasie gdy ciasto wyrasta, pokroić ugotowaną kiełbasę (powinno wyjść 8 cienkich plastrów) i ser (potrzebne są 4 plasterki).
Następnie na rozgrzaną patelnię wylewamy część ciasta tak, aby uformować 4 naleśniki.Na każdym ułożyć plaster kiełbasy, talerz serów, a na wierzch kolejny kawałek kiełbasy.
Wypełnij wszystkie „struktury“ pozostałym ciastem.
Następnie pozostaje już tylko usmażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.