Gotowane ziemniaki to dla wielu smakoszy apetyczne, zdrowe, ale nudne danie..
Poprawka ostatniej sytuacji jest bardzo prosta.Aby to zrobić, musisz zaktualizować smak przystawki..
Możesz osiągnąć pożądany efekt, używając tajnego składnika.
Podczas gotowania ziemniaków należy wrzucić jedno pokrojone warzywo do wody.
Który dokładnie? Na to pytanie odpowiedziała Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji internetowej Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej klasy.
Sekret pysznych gotowanych ziemniaków
Tym samym składnikiem, który poprawia smak popularnego dania, jest cebula.
Weź jedną cebulę i przekrój ją na pół.
Powstałe połówki należy umieścić we wrzącej wodzie kilka minut po rozpoczęciu gotowania ziemniaków.
Dzięki dodatkowi cebuli ziemniaki nabiorą niesamowitej kruchości i ciekawej nuty smakowej.
Nawiasem mówiąc, aby poprawić smak przystawki, możesz użyć alternatywnych dodatków: ząbków czosnku, liścia laurowego, ziaren czarnego pieprzu, pietruszki, bazylii, kminku.
Wcześniej smakoszom mówiono, jak robić paszteciki z cukinii.