Zupa kapuściana Szczi uważana jest zwykle za prawdziwe arcydzieło kuchni słowiańskiej, gdyż tej zupie nie ma odpowiednika..
Jednak niewiele osób jest świadomych różnorodności dostępnych odmian..
O różnicach między zupami opowiada szefowa kuchni Julia Arkhipova, ekspert kulinarny naszego magazynu.
Jakie są odmiany klasycznej zupy?
Pełna kapuśniak
Zupa ta zawiera bulion mięsny, ziemniaki, różne rodzaje grzybów i półprodukty mięsne.Z reguły do kompozycji dodaje się wiele produktów, które sprawią, że kapuśniak stanie się smaczniejszy i bardziej satysfakcjonujący.
Zupa z kiszonej kapusty
Jeśli chcesz rozpieszczać się prawdziwym kiszonym kapuśniakiem, to warto ugotować go z kiszoną kapustą.Zupa będzie niesamowita.
Zupa z sadzonek
Niewiele osób słyszało o tego typu zupie.Potrawa powstała na bazie sadzonek, które nie zostały użyte do sadzenia.
Wielkopostna zupa kapuściana
Weganie i wegetarianie mogą bezpiecznie przygotować tę kapuśniak samodzielnie, gdyż zupa nie zawiera żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego.
Podejrzany
Nawet tego typu zupę można przygotować.Do dania możesz dodać zarówno dobre, drogie ryby, jak i niedrogie konserwy.