HomeJedzenieCo dodać do wody podczas gotowania świeżych jaj, aby skorupki same odpadły:...

Co dodać do wody podczas gotowania świeżych jaj, aby skorupki same odpadły: kucharz zdradził sekret

Ostrożne obieranie świeżych jajek na twardo nie jest takie trudne.

Co należy dodać do wody podczas gotowania, aby muszle same odpadły, mówi Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti w dziedzinie gotowania, kucharza i piekarza czwartej klasy.

Jak gotować świeże jajka, aby ułatwić ich obieranie

Na patelnię wlewamy zimną wodę i ostrożnie wbijamy jajka.Powinny być całkowicie pokryte wodą.

Nie spiesz się, aby postawić patelnię na kuchence; pozostaw jajka w wodzie na 5-10 minut.

Dodaj łyżkę soli, po zagotowaniu zmniejsz ogień do małego, po 5 minutach wyłącz ogień, pozostaw jajka na patelni przez kolejne 5 minut.

Do osobnej miski wlej zimną wodę, dodaj łyżkę octu i ostrożnie przenieś jajka.Muszą całkowicie ostygnąć.Bardzo łatwe do czyszczenia.

Wcześniej ekspert powiedział, co ugotować z pieczarek.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře