HomeJedzenieJak zrobić zimną zupę ogórkową: czas spróbować

Jak zrobić zimną zupę ogórkową: czas spróbować

Okazuje się, że przepis na chłodnik można spotkać w różnych wersjach.Oprócz barszczu, okroshki i popularnych odmian kholodnika można przygotować gazpacho.

Gazpacho to danie hiszpańskie.Jest przygotowywany z różnych składników..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak zrobić gazpacho z ogórkiem.

Będziesz potrzebować:

  • ogórki – 400 gr.
  • awokado – 1 szt.
  • rukola i mięta do smaku.
  • cytryna – 1 szt.
  • sól, mielony czarny pieprz do smaku.
  • olej roślinny – 60-70 ml.
  • Jak gotować

    1.Ogórki i awokado należy umyć, usunąć skórkę, a awokado również usunąć pestkę.

    2.Umyj warzywa liściaste i zmiksuj je razem z ogórkami i awokado w blenderze.

    3.Do puree dodać sok z cytryny i przyprawy do smaku.

    4.Dodać olej roślinny, opcjonalnie posiekane rzodkiewki, wymieszać, ostudzić i podawać.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře