HomeJedzenieJak zrobić delikatne mięso przy użyciu solanki i skrobi: będziesz zaskoczony

Jak zrobić delikatne mięso przy użyciu solanki i skrobi: będziesz zaskoczony

Kwestia zmiękczania mięsa jest zawsze aktualna, ponieważ nie da się zjeść twardego produktu..

Istnieją klasyczne metody łagodzenia..

Najczęściej słyszy się o stosowaniu marynat zawierających produkty kwaśne.Cebula również ma podobny efekt, zauważa kucharka Julia Arkhipova, ekspert w dziedzinie gotowania dla naszego magazynu.

Ale niektóre metody będą bardziej skuteczne i niezwykłe.

Jak zmiękczyć dowolne mięso

Zwróć uwagę na skrobię

Wiele osób nawet nie słyszało o tej sztuczce, chociaż skrobię można śmiało nazwać sprawdzoną opcją do tego zadania.Nawiasem mówiąc, dzięki temu sekretowi mięso nie tylko rozpływa się w ustach, ale także podczas smażenia nabierze złotej skórki.

Aby to zrobić, należy wymieszać kilka łyżek skrobi kukurydzianej z wodą i pozostawić mięso w tej mieszance na kilka godzin.

Solanka

Logika tej metody jest jasna: kwaśne składniki zmiękczą włókna mięsa, czyniąc je delikatnym i soczystym.Uważa się, że można zastosować dowolną solankę.

Praktyka pokazuje jednak, że najlepiej jest pić płyn pozostały po kiszonej kapuście.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře