HomeJedzenieCzy można jeść smalec ze skórą: odpowiedź Cię zaskoczy

Czy można jeść smalec ze skórą: odpowiedź Cię zaskoczy

Wbrew powszechnemu przekonaniu skórka smalcu jest jadalna..

A także bardzo przydatne.Podpowiadamy, jakie są zalety skórek smalcu i jak prawidłowo je stosować.

Jakie są zalety skórek ze smalcu?

Skórka smalcu zawiera witaminy E, H, PP i grupę B, cholinę, wapń, potas, magnez, sód, fosfor, żelazo i białko.

Jedzenie skórek smalcu jest dobre dla skóry, paznokci, włosów, stawów i kości.

Oczywiście nie można jeść skóry bezpośrednio ze smalcem, trzeba ją odpowiednio przygotować.

Na przykład skórę można ugotować.Oddzielić skórę od smalcu, obrać, pokroić w paski i ugotować w wodzie ze łuskami cebuli.

Skórkę można spożywać również smażoną, ale tylko dla osób, które nie mają problemów trawiennych.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře