Wiele osób uwielbia sajgonki, ponieważ pozwala na ciągłe próbowanie nowych kombinacji potraw..
Niektórzy lubią nadzienia deserowe, inni wolą obfite opcje..
Dlatego warto zwrócić uwagę na ten godny przepis, mówi ekspert naszego magazynu w dziedzinie gotowania, kucharka Julia Arkhipova.
Jak przygotować nadzienie do naleśników z mięsa i ryżu
Lista produktów
– pół kilo dowolnego mięsa mielonego;
– średnia żarówka;
– trochę mniej niż pół szklanki ryżu (około 75 gramów);
– przyprawy z solą.
Proces gotowania
Najpierw musisz ugotować płatki.Opłukujemy, wrzucamy na patelnię ze szklanką wody i doprawiamy solą.Zazwyczaj ryż będzie gotowy po 20 minutach.
Należy pozwolić mu ostygnąć.
Następnie posiekaj cebulę i wyślij ją do smażenia.Po kilku minutach dodać mięso mielone.Dodać sól i wybrane przyprawy.Mieszaj i doprowadzaj do gotowości.
Następnie dodać ryż i wymieszać, wyłączyć ogień.Smaczne i satysfakcjonujące nadzienie do naleśników jest gotowe.