HomeJedzenieLecho w stylu radzieckim: sprawdzony przepis

Lecho w stylu radzieckim: sprawdzony przepis

Lecho uchodzi za przepis obcy, ale bardzo lubiany przez radzieckie gospodynie domowe..

Jak wiele innych zagranicznych specjałów kulinarnych, przeszedł pewne zmiany, ale nie pogorszyło to smaku preparatu..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała, jak radzieckie gospodynie domowe przygotowywały lecho na zimę.

Będziesz potrzebować:

  • pomidory 4 kg.
  • papryka 20 szt.
  • marchewka 500 gr.
  • cebula 500 gr.
  • liście laurowe 10 szt.
  • ziarna pieprzu 20 szt.
  • olej roślinny 100 gr.
  • cukier 1 łyżka.l.
  • sól 1 łyżka.l.
  • Jak gotować

    1.Pomidory należy pokroić i przepuścić przez maszynę do mięsa, paprykę pokroić wzdłuż na plasterki – powinno wyjść 8 części.Cebulę pokroić w pierścienie, a marchewkę zetrzeć na grubej tarce.

    2.Zagotuj przecier pomidorowy, następnie dodaj startą marchewkę i ponownie zagotuj.Następnie dodać cebulę, zagotować i dodać pieprz.

    3.Jeszcze raz zagotuj i dodaj przyprawy zgodnie z listą oraz olej roślinny.

    4.Warzywa zagotować i gotować przez 5-10 minut, następnie przełożyć je do sterylnych słoików, zwinąć i po ostygnięciu odłożyć do przechowywania.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře