Lecho uchodzi za przepis obcy, ale bardzo lubiany przez radzieckie gospodynie domowe..
Jak wiele innych zagranicznych specjałów kulinarnych, przeszedł pewne zmiany, ale nie pogorszyło to smaku preparatu..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała, jak radzieckie gospodynie domowe przygotowywały lecho na zimę.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Pomidory należy pokroić i przepuścić przez maszynę do mięsa, paprykę pokroić wzdłuż na plasterki – powinno wyjść 8 części.Cebulę pokroić w pierścienie, a marchewkę zetrzeć na grubej tarce.
2.Zagotuj przecier pomidorowy, następnie dodaj startą marchewkę i ponownie zagotuj.Następnie dodać cebulę, zagotować i dodać pieprz.
3.Jeszcze raz zagotuj i dodaj przyprawy zgodnie z listą oraz olej roślinny.
4.Warzywa zagotować i gotować przez 5-10 minut, następnie przełożyć je do sterylnych słoików, zwinąć i po ostygnięciu odłożyć do przechowywania.Smacznego!