HomeJedzenieCzego nie dodawać konserwując ogórki: składnik, który sprawia, że ​​ogórki są miękkie

Czego nie dodawać konserwując ogórki: składnik, który sprawia, że ​​ogórki są miękkie

Jeśli Twoje ogórki kiszone okażą się miękkie, być może nie konserwujesz ich prawidłowo..

Podpowiemy Ci, który składnik dodaje miękkości ogórkom konserwowym.

Czego nie dodawać konserwując ogórki

Eksperci zdecydowanie nie zalecają dodawania dużej ilości czosnku podczas konserwowania ogórków.

Nadmiar czosnku jest głównym powodem miękkości ogórków kiszonych.

Nie oznacza to, że musisz całkowicie zrezygnować z czosnku, ale pod żadnym pozorem nie należy dodawać go w dużych ilościach.

Na trzylitrowy słoik ogórków wystarczą dwa lub trzy ząbki czosnku.

Wtedy ogórki okażą się pachnące i chrupiące.Dodatek liści wiśni i dębu również pomaga uzyskać chrupkość ogórków.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře