HomeJedzenieNowe spojrzenie na marynowaną słodką paprykę: pachnący i jasny preparat na zimę

Nowe spojrzenie na marynowaną słodką paprykę: pachnący i jasny preparat na zimę

Paprykę można zamrozić na zimę lub można ją marynować.I może to być nie tylko popularnie lubiana metoda leczenia..

Przy pomocy nie najzwyklejszych składników można uzyskać niesamowity aromat, kolor i smak..

Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, powiedziała nam, jak gotować.

Będziesz potrzebować:

  • papryka – 1 kg.
  • woda – 200 ml.
  • olej roślinny – 150 ml.
  • ocet jabłkowy – 100 ml.
  • musztarda – 200 gr.
  • gorczyca – 50 gr.
  • cukier – 3 łyżki.ja.
  • sól -1 łyżka.ja.
  • liść laurowy – 1 szt.
  • ziele angielskie – 8-10 groszków.
  • kurkuma – 1 łyżeczka.l.
  • Jak gotować

    1.Paprykę obierz z nasion i pokrój w paski lub kostkę.

    2.Następnie do rondla wlać wodę, dodać olej roślinny i ocet jabłkowy, dwa rodzaje musztardy, cukier, sól, liść laurowy, ziele angielskie i kurkumę.

    3.Marynatę zagotuj na małym ogniu, gotuj przez 5 minut i dodaj posiekaną paprykę, następnie zagotuj pod pokrywką i gotuj przez 10 minut po zagotowaniu bez przykrycia.

    4.Gotowe rozlać do wysterylizowanych słoików, zamknąć pokrywkami, odwrócić i po ostygnięciu odłożyć preparaty w ciemne i chłodne miejsce do przechowywania.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře